Friday, March 25, 2011

The Boy Who Stood Up

Alkisah terdapat seorg budak lelaki yang comel bulat gemuk hidup di Australia. Makhluk Allah nih mungkin bernsib malang. Sejak kecil dibuli dan dibuli dan lagi dan lagi. Sampai tiba satu hari keramat di mane segala-galanya berubah. Hati mana mampu tahan pembulian keji dari "rakan-rakan" yang constant dan malar. Akhirnya, he snaps and "IF U SMELL WHAT THE ROCK IS COOKING!!!"

video

Amacam? Korg tgk da video kat ats nih? Personally aku gelak kaw2 dan puas hati giler. Padan muka kepada si pembuli. Tak padan kecik tapi hati keji. Dari kecik perangai macam hantu, dah besar nnt camne? Mujur si pembuli tak mati sbb patah tengkuk ke ape. Budak gemok tuh namanyer Casey.

Video di atas nih becomes viral kat youtube baru2 nih. Femes tak femes video nih, besar tak besar impak video nih sehingga mendapat liputan meluas media barat. Banyak video susulan di youtube yang memberi kata sokongan kepada Casey si mangsa buli. Program talk show "The View" pon ada membincangkan isu buli tersebut. Siap ada interview khas dgn Casey, yang di anggap HERO because he stood up to bully.


Bila dgr cerita die, betapa lonely dia, dan betapa teruk kene buli, rase kesian kat dia. Paling teruk die kene duct taped to a post. Cuba bayangkan keji ke tak perbuatan tuh? Semoga aku, keluarga aku, dan keturunan aku di jauhi dari perbuatan2 keji tersebut. Amin...

Ni plak mcm counter story dgn cerita Casey, interview dgn si pembuli Ritcahrd Gale. But my opinion, this kid is full of shit. Sbb die tuduh kate Casey stat dulu. Dari video kat atas skali tuh, tak nmpk mcm Casey yang stat dulu kot. Well u guys view the video and comment urself. To me Gale is BS.

No comments:

Post a Comment