Friday, January 28, 2011

Ape Yang Seorang Suami Mahukan?

Sometime back during my internship, I saw a twit from my fren. She retweeted that "Taylor Swift sings songs bout what girls want, and Bruno Mars sings songs bout what girls want to hear". Asyik pasal girls je, xkn xd lagu pasal ape lelaki nk dgr or mahukan plak kn? Baru la adil kn?

Siang tadi, sambil siapkan final report, listen to WMP laptop on shuffle mode. Suddenly one song got my attention. Lagu yang di ciptakan oleh seorg lelaki demi seorg wanita yang amat dicintai nyer, iaitu wanita suci bernama ISTERI. Inilah ape yang seorang SUAMI mahukan dari ISTERI beliau.


Kopratasa - Permata Untuk Isteri 

Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku





Kepada wanita2 di sana, ini ape yang korg kene buat utk suami korg..SUAMI tau bukan BOYFRIEND..hehe..enjoy this song will ya?


If u dont have this song, download it here :
http://www.mediafire.com/?zzo0iyw5nzy

Thursday, January 27, 2011

Things Girls Should Know bout Guys


Opposite gender always have different mindset. The opposite gender always think that the opposite gender think like them, but unfortunately not. So there are always micom and misunderstanding between these two species. So as a guy, i think these points below can help girls to understand boys a lill' bit more. I strongly agree with these points..huhu....

Sunday, January 9, 2011

Terjunan Terakhir....Bye-bye Sg Sedim...

P-E-A-C-E

Kembali aku ke dunia blog. Serabut sgt rase nyer dgn logbook dan slide utk presentation dan final report yang bakal kene siap kn. Adess..So take 5 kejap..jom usha kenangan indah di Sg. Sedim..

First time dtg sini. Port yang nih laju dan bnyk batu.
Semalam (8 Januari 2011) aku pergi Sg Sedim buat kali terakhir nyer. Lepas nih xdpt da nk pegi lagi. Bnyk memori best kat sini. Aktiviti budak rumah aku yang pertama kat sini gak. Penah jugak bermandi manda dgn dak2 intern Penang dan sume Celesticos tribe.BEST~~~~!!

Ape special nyer tempat nih? Hanya 30mnt dari rumah sewa aku. Convoi nek moto pon best. Tempat die sgt luas. Pastu ade tempat yang dalam (lebih dalam dari tingi aku), dan landai. So yang pandai berenang atau tak reti berenang still ble enjoy kat sini. So nobody left out. Dan attraction plg best kat sini semesti nyer KO BLE TERJUN DARI JAMBATAN YANG TINGGI WEH!!!!haha..tu plg best...ok less words more picture..ni collection pic yang aku ske sepanjang mandi manda kat sini..enjoy...


Port terjun plg best. Tingi woo...(abu,aku,buwik)
video
Sedikit video utk santapan mata

Slain terjun dari jambatan bole gak dive kat tepi nih dari atas batu.

Dalam bnyk2 terjunan, fav aku backflip. Banga sket sbb dak2 uma aku xreti, tapi aku yang besar nih bole buat. Haha..Ni bukti aku bole buat backflip.

Otomatik mesti tutup idung. Tak tau nape.

video
Ni video aku backflip. Terjunan terakhir aku kat sini.isk3..

 Before puasa dulu, smpt gak ajak dak2 penang (intel,AMD) dtg kulim. So ape lagi, sume da berkurun xmandi, ajak la pegi Sg Sedim lagi.hehe..

Bergambar sebelom bersiram. Irsyad, aku, abu, deli, nipi, din, yau,mat alip, buwik, moh(cameraman)

Nak backflip kat atas org pon bole (Deli)
Kuar mandi dgn diorg plg best, sbb ade cameraman (Moh). So bnyk la picture2 klaka smpt snap. Ni antre pic plg klaka kitorg snap.

Tolak bontot ko.muahaha

OI!!jgn TOLAK!~

Practise sepak housemate(Din, Yau)

Kanak2 MRSM PC men sepak org (Abu, Deli)

Ala2 matrix (sile abaikan perut)

This is SPARTA!!

Din mmg asik kene sepak je.haha

Sempat la jugak kuar dgn Celesticos tribe. Rugi da duk kat Kulim tapi xmandi sini. Siyes rugi.

Kanak2 Ribena Celesticos



Semalam ptg merupakan terjunan terkahir yang aku bole buat kat sini. Lepas nih xle da nk mandi dgn kawan2 kat sini lagi. Tak tau la ade lg x pluang nk mandi2 kat sini lagi. One thing for sure i'm gonna miss this place ssoooo much..Sepanjang 21tahun aku idop, nih la tmpt mandi plg best penah aku jump. C u n till we meet again Sg Sedim.


Gambar kenangn terakhir di Sg Sedim.

Man United vs Liverpool -FA Cup-

Bersempena dgn game mlm nih, bahang rivalry between these two clubs semakin terasa..ni antara bahang nyer..kih3...lawak giler...

Who The Fuck Are Man United?
http://www.youtube.com/watch?v=N_YWDhIHu4s&feature=player_embedded

p/s : credit to sokernet.blogspot.com

GO LIVERPOOL..King Kenny is back.
BOOOOOOO Mayooonited

Wednesday, January 5, 2011

Hati-hati Wahai Orang Yang Perkenalkan "FINAL REPORT" dan "LOGBOOK"

Akhirnyer, the end of my internship just around the corner. Tak lame da, tingal 2 mingu je lagi. Lepas tuh cuti 10 ari dan smbg pengajian sbg FINAL YEAR student di UTP. Pantas sungguh mase berlalu. 8 bulan hampir berakhir n I just want to hit the pause button to stop time .

Seperti biasa, bile da nk abes praktikal bende wajib buat adelah FINAL REPORT!! Dan xlupe juga BALAK BUKU (logbook). Final report nih adelah carut-carutan tntg ape aku da buat dan pelajari sepanjg internship. Tapi aku rase plg bnyk aku belajar adelah melipak dan make gu. Logbook nih plak actually weekly report yang aku kumpul2 macam kayu balak, which da nk abes baru sibuk2 nk buat. In my face ~_~".

Senanyer aku nga serabut nk buat FINAL REPORT dan LOGBOOK nih. Tensen sbb bnyk sgt and tak tau nk buat/isi/taip/goreng ape da dalam tuh. Actually my fault sbb tak buat awal2. Tapi kalo pkr blk dalam2kn, senanyer yang bersalah adelah orang yang memperkenalkan FINAL REPORT dan LOGBOOK tuh. Kalo bukan sbb diorg perkenalkan dua bende nih, xd r aku ngan coursemate dan batchmate aku struggle ujung2 intern nih nk siap kn. Sape stuju ngan aku angkat tangan!!! \o/ \o/ \o/ \o/

Pasnih jom ramai2 ban sape yang gatal perkenalkan FINAL REPORT dan LOGBOOK nih. Kalo la aku dapat cari orang yang perkenalkn FINAL REPORT dan LOGBOOK nih, siap la kao. Kami ramai2 serang ko. Biar padan muke kao..muahahahaha....

p/s : Credit to Abu Raihan, Aik, Deli, Jakir, Wan Pai dan bnyk lagi name tersohor yang xmampu nk ltk. Terima kasih kerana menjadi guru dalam bidang melipat dan memberikan latihn intensif selama 8 bulan praktikal nih..trimas...idop LIPAKING~!

kosa kata ;
1. make gu = makan kawan
2. lipak/lipat = lebih kurg make gu cume lebih halus dan mendalam kesan nyer terhadap individu terbabit

Mode : Serabut + Malas = Biaq Pi la~~